Sotra-drapene: Politiet ber om fengsling i fire nye uker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet krever videre fengsling av mannen som er siktet for å ha drept foreldrene sine på Sotra i juni. Saken er snart ferdig etterforsket, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kravet om forlenget varetektsfengsling i fire uker begrunnes med at det er gjentakelsesfare, skriver Bergens Tidende. Det vil samtidig støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet om 40-åringen skulle bli løslatt, skriver politiet i sin begjæring.

Fengslingsmøtet holdes fredag. Det er ikke kjent om den siktede stiller i rettsmøtet.

Ekteparet Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) ble funnet drept på Kolltveit på Sotra 27. juni. Den siktede ble pågrepet på stedet etter å ha forklart at han hadde tatt livet av foreldrene sine.

29. juni ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Han har erkjent de faktiske forhold, men ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier politiadvokat Elisabeth Bru i Vest politidistrikt.

40-åringen har slitt med psykisk sykdom i en årrekke. Rettspsykiatriske sakkyndige skal utrede om han var tilregnelig eller ikke. Det har ennå ikke kommet svar fra de sakkyndige som er oppnevnt i saken, ifølge Bru.

Siktede har ikke vært avhørt siden 4. juli. Ifølge politiet er saken nær ved å være ferdig etterforsket.

Ekteparet i 60-årene døde etter flere knivstikk. Politiets undersøkelser viser at paret ble drept utenfor huset og så plassert i garasjen. Begge de avdøde ble funnet i garasjen.