Sju års fengsel for voldtekt av kvinne med barnevogn

Den 22 år gamle mannen som tilsto å ha overfalt og voldtatt en mor mens hun trillet barnevogn i Vestfold, er dømt til sju års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen på sju års fengsel er ni måneder strengere enn påstanden aktor la ned da hun prosederte for Vestfold tingrett sist fredag. Den 22 år gamle mannen må også betale offeret 250.000 kroner i oppreisningserstatning.

Mannen anket dommen på stedet, skriver Aftenposten.

– Han mener dommen er altfor streng, sier forsvarer, advokat Robert Wagner, til avisa.

Skjerpende omstendigheter

Retten begrunner den ekstraordinært lange straffen – som etter noe fratrekk for tilståelsen ligger ett år over normalnivået for overfallsvoldtekter – med at det foreligger flere skjerpende omstendigheter: domfelte utøvde til dels grov vold mot offeret, han utnyttet kynisk at hun hadde med seg barnevogn og «låste» henne i «en situasjon med frykt, tvang og frihetsberøvelse», ifølge straffebegrunnelsen

Fornærmede er en småbarnsmor i 30-årene som var ute og trillet barnevogn i Tønsberg rundt klokka 21.30 søndag 24. mars.

Den nå domfelte rumeneren skal ifølge dommen tidlig å ha plukket ut henne som et offer han kunne voldta. Retten trakk fram at han tidlig i hendelsesforløpet kom truende mot kvinnen med en skrutrekker og ba henne være stille.

Felt av DNA-bevis

Tiltalte hevdet i retten at han i timene før voldtekten drakk flere øl, trekvart flaske whisky og tok tre striper kokain. Retten festet ikke lit til denne forklaringen, og viser til andre opplysninger i saken om at mannen kun hadde drukket to øl før han la ut på joggetur.

Det var funn av 22-åringens DNA som knyttet ham til voldtekten. Hans biologiske materiale ble matchet med en profil i hjemlandet Romania, der mannen er domfelt for ransforsøk.

Han ble pågrepet hjemme i boligen han delte med søsteren. De to skulle egentlig ha reist på påskeferie til Romania på pågripelsestidspunktet, men hadde tatt feil av klokka på grunn av overgang til sommertid. De rakk derfor ikke flyet og måtte bli værende i Norge.

Personvernpolicy