Ingen enighet om Oslo-budsjettet

For første gang siden Raymond Johansen kom til makten, ligger han ikke an til å få flertall for budsjettet i hovedstaden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
For første gang siden Raymond Johansen kom til makten, ligger han ikke an til å få flertall for budsjettet i hovedstaden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådsleder Raymond Johansen får ikke flertall for sitt forslag til revidert Oslo-budsjett før fristen, bekrefter Rødt til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ikke enige og vi blir ikke enige, sier Rødts gruppeleder Eivor Evenrud til TV 2.

Onsdag skal bystyret vedta revidert budsjett. Stridens kjerne er husleien for vanskeligstilte i Oslos kommunale boliger.

Rødt vil senke leien med 3.000 kroner i måneden med umiddelbar virkning, noe partiet vil bruke 172 millioner kroner på. Byrådet har, ifølge Evenrud, foreslått å bruke 20 millioner kroner på å fryse husleien.

– Det synliggjør hvor langt vi står fra hverandre. Jeg synes nesten det er frekt overfor dem som har fått en kraftig økning i husleien, sier Evenrud.

– Jeg er overrasket over at Rødt ikke støtter vårt forslag og er ikke enig i at vi ikke har argumentert godt for hvorfor de har ett dårlig forslag, sier Aps gruppeleder i Oslo, Frode Jacobsen.

Gruppeleder for Høyre, og byrådslederkandidat ved høstens valg, Eirik Lae Solberg, sier at de borgerlige partiene vurderer å stemme for Rødts forslag.