Ellingsruddrapet behandles på nytt

Borgarting lagmannsrett skal til uka behandle ankesaken etter Ellingsruddrapet, hvor en ung mann ble drept av en bekjent høsten 2017.
Borgarting lagmannsrett skal til uka behandle ankesaken etter Ellingsruddrapet, hvor en ung mann ble drept av en bekjent høsten 2017. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Borgarting lagmannsrett skal til uka behandle en anke fra tiltalte etter drapet på Ellingsrud høsten 2017, hvor en ung mann ble drept av en bekjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 24 år gammel mann ble i desember dømt i Oslo tingrett til 13 års fengsel for drapet. Mannen ble også dømt til å betale 230.000 kroner i erstatning til hver av de etterlatte foreldrene til 20-åringen som ble drept.

I tingretten ble straffutmålingen på 13 års fengsel begrunnet med 24-åringens tidligere voldshistorikk, og at han ikke synes å ha lært av tidligere dommer og sinnemestringskurs.

Selv har tiltalte, som vokste opp i samme boligblokk som avdøde, hele veien hevdet at han ikke hadde til hensikt å drepe.

Tiltalte har erkjent at det var ham som brukte kniven. Det sentrale spørsmålet i ankesaken er om tiltalte handlet med drapsforsett.

Mannens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, mente da tingrettsdommen ble avsagt i desember at straffen var for streng, og varslet at dommen ville bli anket. Til TV 2 sa Kvanvik at han i stedet mener hans klient skulle vært dømt til mellom seks og sju års fengsel for kroppsskade med døden til følge.

Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Det er satt av fire dager til saken. Saken går som meddomsrett med to fagdommere og fem meddommere.