Russer siktet for drapsforsøk, erkjenner ikke straffskyld

Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Oslo tirsdag, samtykker til varetektsfengsling, men erkjenner ikke straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier at han ikke husker hva som skjedde, opplyser mannens forsvarer, advokat Per Bjørnar Hegelstad, til VG.

– Spørsmålet om tilregnelighet er sentralt, sier Hegelstad.

Siden mannen har samtykket til varetektsfengsling, vil det bli avgjort i en såkalt kontorforretning, altså uten at partene møter i retten.

Den siktede blir ivaretatt av helsepersonell, og det har ennå ikke vær mulig å gjennomføre avhør på grunn av helsetilstanden hans.

–Vi ønsker å få avhørt han så fort som mulig, men det er per nå ikke avtalt noe tidspunkt, sier Anne Alræk Solem, leder av seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til NTB.

Mannen, en russisk statsborger i 30-årene, er siktet for drapsforsøk etter at en filippinsk mann ble knivstukket tirsdag. Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen.

Offeret ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Han fikk en punktert lunge, men han er utenfor livsfare.

I tillegg har fem personer som følte seg truet, levert inn anmeldelser i forbindelse med knivstikkingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden