Obduksjon styrker mistanke om påkjørsel i Agder

Etter å ha mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, er politiets mistanke styrket om at den utenlandske kvinnen som omkom i Vest-Agder i helgen, ble påkjørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble funnet død på en grusvei i Snartemo i Hægebostad kommune søndag morgen og en annen kvinne ble funnet alvorlig, men ikke livstruende skadd på samme sted. Politiet har sperret av et større område rundt funnstedet og foretok tirsdag undersøkelser.

– At en gjerningsperson har stukket fra stedet var vår hovedteori også før obduksjonsrapporten, men teorien er styrket nå, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til NRK.

Politiet undersøker to-tre biler fra området der kvinnene ble funnet. NRK har fått tips om at de leter etter en spesiell bil. Kjøretøyene som nå er beslaglagt, skal undersøkes i forhold til om de også har blitt truffet av denne.

– Bilene har stått parkert ulike steder i området der kvinnene ble funnet. En gjerningsperson kan ha vært borti andre biler, sier politiadvokaten.

Kvinnene hadde vært på fest på en avsidesliggende gård i bygda, der det ble rigget til en forestående festival. Stedet blir brukt av et internasjonalt, alternativt miljø av hippier og vikinginteresserte.

Kvinnen som omkom er formelt identifisert, men politiet vil ikke gå ut med opplysninger om hvem hun er.

– Vi har kontaktet de pårørende, men vi er ikke helt sikre på at alle har fått beskjed, sier Rue.

Politiet har gjennomført en rekke avhør, og har fått inn flere tips. De ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området Urestadveien mellom midnatt og fram til 6 søndag morgen.

Personvernpolicy