Dette skjer i dag

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene skjærtorsdag 30. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Evakuering etter bombefunn

Forsvaret skal i dag undersøke et bombefunn gjort på raffineritomta på Vallø onsdag. Beboere som bor nærmere enn 1.000 meter fra funnet må derfor evakuere boligene sine innen klokken 09.

Slagen samfunnshus/Slagenhallen er åpen fra kl. 08.30 for beboere som ikke har noe sted å reise til.

Marokko-rettssak gjenopptas

Rettssaken mot de 24 som er tiltalt for drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko i desember i fjor, gjenopptas.

Rettssaken etter drapene har blitt utsatt to ganger, men skal etter planen starte igjen torsdag. De etterlattes bistandsadvokat vet lite om hva som skjer videre.

Rettsmøte i Assanges utleveringssak

Det holdes rettsmøte i saken om hvorvidt Julian Assange skal utleveres til USA. Assange sitter fengslet i Belmarsh-fengselet i London for å ha brutt britiske kausjonsbetingelser.

Svensk påtalemyndighet gjenopptok tidligere denne måneden voldtektsetterforskningen mot Assange, og vil ha ham utlevert til Sverige, i tillegg til at USA også vil ha ham utlevert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabia er vert for to krisemøter

Saudi-Arabia er vertskap for to krisemøter i Mekka, det ene i Samarbeidsorganisasjonen for golfstatene, det andre i Den arabiske liga. Iran er ventet å stå på agendaen.

Kong Salman inviterte 18. mai statslederne i regionen og de arabiske statene for å diskutere «aggresjonene og deres konsekvenser» etter sabotasjeaksjoner mot fire tankskip.