Oversikt: Her kan det bli streik i stat og kommune

Det er i hovedsak skoler, videregående skoler og en del universitet og høyskoler som blir rammet av en eventuell streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En streik kan starte fra fredag morgen. Meklingsfristen er ved midnatt, natt til fredag, men det kan godt hende at partene forhandler videre på overtid og da går alle på jobb inntil videre.

I disse kommunene og fylkene er det tatt ut en del lærere og ansatte ved noen av skolene som skal streike om det blir brudd. I kommunene omfatter det noen av barne- og ungdomsskolene og i fylkene gjelder det i hovedsak noen av de videregående skolene.

Kommuner:

Bergen

Bodø

Bærum

Drammen

Fredrikstad

Færder

Grimstad

Hammerfest

Kongsberg

Kristiansand

Porsgrunn

Rana

Rælingen

Sandnes

Sogndal

Sola

Steinkjer

Stord

Tromsø

Trondheim

Ålesund

Fylker:

Buskerud

Finnmark

Hordaland

Møre og Romsdal

Nordland

Rogaland

Sogn og Fjordane

Telemark

Troms

Trøndelag

Vest-Agder

Vestfold

Østfold

Kommunen og fylkeskommuner:

I hovedsak er det lærere som er tatt ut for å streike, om det blir brudd i meklingen. Det omfatter omkring 7.000 lærere og ansatte i skolen. Meklingen i kommune og fylkeskommune gjelder ansatte som er organisert i Unio og Akademikerne. Alle som er tatt ut til streik er organisert i Unio. Akademikerne har foreløpig et nulluttak, men er klare for å sende sine lærere i streik om det blir brudd.

Staten:

De som går på universiteter og høyskoler vil merke mest til en streik. Her kan sensur og eksamen bli rammet. En del som jobber i Nav er også tatt ut for å streike. Ellers vil en eventuelt streik i hovedsak omfatte ansatte i departementene. Også Nordland politidistrikt, Vest politidistrikt og Oslo politidistrikt vil bli rammet. Til sammen er det i overkant 1.600 som er ansatt i staten, som eventuelt vil gå ut i streik. Meklingen i staten omfatter ansatte som er organisert i Unio, YS og LO.

Oslo kommune:

En streik vil ikke ramme skolene eller barnehager. Oslo kommune er et eget forhandlingsområde og mekler ikke sammen med alle de andre kommunene. I Oslo er alle ansatte kommet til enighet med arbeidsgiveren bortsett fra dem som er organisert av Akademikerne. De fleste her som er tatt ut i streik, jobber i rådhuset sammen med politikerne og ikke ut mot publikum.

Aktuelt: Ansatte i Oslo rådhus kan bli tatt ut i streik

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy