Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 12. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leteaksjon

En person er savnet etter en boligbrann i Nannestad i Akershus natt til lørdag. Av sikkerhetsmessige årsaker har verken politiet eller brannmannskaper kunnet bevege seg inn i det nedbrente huset.

Ifølge Romerikes blad har politiet besluttet at de først vil sende inn en hund i ruinene. Når det skjer er uklart, men de håper på søndag.

PL avgjøres

Søndag spilles siste runde i Premier League, en runde der det omsider blir avgjort hvem som stikker av med ligatittelen. Liverpool med 94 poeng ligger ett poeng bak Manchester City før siste runde.

Skal Liverpool ta sitt første ligagull siden 1990 må de slå Wolverhampton, samtidig som City avgir poeng borte mot Brighton.

Olje-demo i Oslo

Flere hundre surfere skal ut i havnebassenget utenfor Operaen i Oslo for å protestere mot Equinors planlagte oljeleting i Australbukta. Flere lignende demonstrasjoner, såkalte «paddle outs», har blitt avholdt i Australia de siste månedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangører er The Great Australian Bight Alliance, Greenpeace Norge, Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten Vesterålen Senja, Nordic Surfers Mag og Patagonia.

Landsmøte

Rødt avslutter sitt landsmøte som har pågått i Oslo siden torsdag.

En fersk måling fra Norfakta viser at Rødt er i medvind: Der får partiet 4,9 prosents oppslutning og holder seg for fjerde måned på rad over sperregrensen. Resultatet er det beste for partiet siden målingen startet opp i 2008.

Klimasamtaler i Berlin

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) deltar søndag og mandag i ministermøte om klima i Berlin.

Det er Tyskland og Chile som har invitert til møtet, som går under navnet Petersberg-dialogen. Møtet tar for seg behovet for økte ambisjoner og forventinger til det neste toppmøtet i klimaforhandlingane, som skjer i Chile i november (COP 25).