Mor saksøker staten etter at datteren ble narkoman under barnevernets omsorg

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mor saksøker staten og kommunen etter at hennes 18 år gamle datter ble sprøytenarkoman mens hun var under barnevernets omsorg. To år senere døde jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagbladet ble jenta sprøytenarkoman i løpet av kort tid etter at hun flyttet inn på den statlige barnevernsinstitusjonen som 15-åring i 2015. Høsten 2017 døde hun under det avisa beskriver som «tragiske omstendigheter i Bergens rusmiljø».

Torsdag leverte advokat Sigvart Bilstad stevning til Dalane tingrett på vegne av jentas mor som saksøker Barne- og likestillingsdepartementet og Sokndal kommune i Rogaland for manglende oppfølging av jenta og grov uaktsomhet.

Advokaten viser blant annet til at departementet i fjor beordret Vestlundveien nedlagt grunnet uforsvarlig drift, og mener det er bevis i saken.

– Jeg velger å stevne stat og kommune i håp om at andre ikke skal måtte oppleve det samme. For det må ikke skje igjen, sier moren.

Verken rådmann Karl Johan Engelhart Olsen i Sokndal kommune eller kommunens prosessfullmektig, advokat Kjell Hols Sæther, ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet. Det samme gjelder Barne- og likestillingsdepartementet.