Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling

Mannen i 30-årene, bosatt i Stavanger, møtte opp på politihuset i Oslo fredag og erkjente å ha knivstukket en person til døde. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Mannen i 30-årene, bosatt i Stavanger, møtte opp på politihuset i Oslo fredag og erkjente å ha knivstukket en person til døde. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen i 30-årene som er siktet for drap i Riga, framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett søndag. Mannen nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er bosatt i Stavanger, er blitt avhørt i Oslo etter at han fredag meldte seg på politihuset på Grønland.

Forsvarer John Christian Elden skrev i en SMS til NTB lørdag at hans klient har samtykket til varetektsfengsling, men nekter straffskyld.

Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling. Fengslingen vil gå som kontorforretning, ettersom han samtykker, skriver Dagbladet.

Den siktede har erkjent å ha forsaket en annen manns død, men sier at det var i nødverge, opplyser Elden. Til Aftenbladet sier han at klienten kom i krangel med en latvisk mann i Riga.

– Han reiste fra Riga til politihuset og meldte seg for å avgi forklaring der, opplyser forsvareren til NTB.

Politiet opplyste i en pressemelding lørdag at latvisk politi etterforsker drap med en ukjent gjerningsperson. Norsk politi har gjennom Kripos vært i kontakt med politiet i det østeuropeiske landet.

Ifølge Dagbladet skal mannen ha forklart at han knivstakk en mann til døde. Drapet skal ha skjedd tidligere denne uken.

Saken blir etterforsket videre av Sørvest politidistrikt.

Personvernpolicy