Politiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter

Påsken er en tid med stor aktivitet i fjellet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Påsken er en tid med stor aktivitet i fjellet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er svært bekymret for «ukultur» blant scooterkjørere. De mener folk i altfor stor grad mener det er greit å kjøre snøscooter i påvirket tilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer for eksempel i forbindelse med hyttefester, opplyser lensmann Sigrid Dahl i Midt- og Vest Telemark. Påsken er en tid med stor aktivitet i fjellet, og Dahl ber om en holdningsendring blant folk.

– Politiet ber alle som ferdes i fjellet om å bidra til å stoppe det vi oppfatter som en ukultur, som fører til dødsfall og store lidelser for dem som sitter igjen. Politiet tar etterforskningen av disse sakene på største alvor. Vi har ingen flere å miste, sier hun.

Hun mener terskelen er for høy for å hindre andre i å begå ulovlige og risikofylte handlinger. Det er også et problem at folk kvier seg for å kontakte hjelp om det er fare for liv og helse.

– Det kan være nødetatene eller andre, sier lensmannen.

– Hindre risikofylt og helsefarlig atferd

Hun sier at disse holdningene gjør politiet svært bekymret.

– Vi har en robust redningstjeneste som stiller opp når det trengs, men vi er avhengig av å bli varslet og at folk tar vare på seg selv og hverandre. Det innebærer også å hindre risikofylt og helsefarlig atferd, sier Dahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag omkom en mann på 30 år i en snøscooterulykke ved Kvannefjellet i Telemark. En mann ble lettere skadd. Politiet har ikke uttalt noe om hva som var årsaken til denne ulykken, men går ut med oppfordringen i lys av denne.

Les også:

Frp vil gjøre det billigere å kjøre snøscooter

To reddet etter at snøscooter gikk gjennom isen