Venstrevind over Oslo

Partiet Rødt, her ved partileder Bjørnar Moxnes, gjør det bra på meningsmålingene. Til høsten er det kommune- og fylkestingsvalg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Partiet Rødt, her ved partileder Bjørnar Moxnes, gjør det bra på meningsmålingene. Til høsten er det kommune- og fylkestingsvalg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rødt, MDG og SV er til sammen større enn Arbeiderpartiet på målinger i Oslo. På den andre enden av skalaen sliter Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På de tre siste meningsmålingene har Rødt, MDG og SV samlet fått 27 prosent oppslutning i Oslo, ifølge nettstedet PollofPolls, skriver Aftenposten.

Tallet for de samme partiene samlet for hele landet er på 15 prosent.

Rødt, MDG og SV er samlet sett større enn Arbeiderpartiet i hovedstaden, som ligger på 26,5 prosent, ifølge avisen.

Frp ligger på seks prosent i snitt fra de siste tre målingene i Oslo. På en enkeltmåling fra tidligere i april var partiet nede på tre prosent.

Valgforsker ved Institutt for valgforskning, Johannes Bergh, sier til Aftenposten at Rødt, MDG og SVs oppsving handler om konkrete ting i Oslo-politikken, men også langsiktige trender.

– Både ungdom og høyt utdannende beveger seg i mer radikal retning, og ved skolevalgene så vi at ungdom støtter de radikale venstrepartiene. Oslo har mange velgere i begge grupper, sier Bergh.

Han sier miljøsaken er vesentlig for polariseringen man ser i Oslo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden