NRK nominert til flest Gullrute-priser 2019

Komiker Sigrid Bonde Tusvik har de to siste årene ledet Gullruten, og vil også være programleder under årets prisutdeling. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Komiker Sigrid Bonde Tusvik har de to siste årene ledet Gullruten, og vil også være programleder under årets prisutdeling. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fredag ble nominasjonene til årets Gullrute-priser offentliggjort, og NRK stikker av med flest nominasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11. mai går årets «Gullruten» av staben i Grieghallen i Bergen. Prisutdelingen som hyller den norske TV-bransjen har blitt holdt i konserthallen siden 1998.

I tillegg til fagpriser og publikumsprisen, skal 18 gullruter deles ut, under ledelse av komiker Sigrid Bonde Tusvik.

Fredag ble nominasjonene til årets prisutdeling offentliggjort på Edderkoppen scene i Oslo. Nytt for årets prisutdeling er at kategoriene som tidligere har vært kjønnsdelte, er slått sammen. Det er nå kun en pris for beste programleder og beste skuespiller.

En av de nominerte til kategorien beste programleder er Yama Wolasmal, som jobber i Dagsrevyen.

– Det er utrolig stas å bli nominert i en så gjev kategori. I år blir det ekstra tøft fordi man har slått sammen kategorien for beste mannlig og beste kvinnelig programleder. Så da konkurrerer jeg også mot noen svært dyktige kvinnelige kollegaer, sier Wolasmal til NRK.

Else Kåss Furuseth ligger an til å ta flest priser. Hun er nominert til hele tre priser for programmet «Else om: selvmord», i tillegg til publikumsprisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden