VG: Støre positiv til at Bjørnar Skjæran blir ny Ap-nestleder

Ap-leder Jonas Gahr Støre er ifølge VG positiv til at Bjørnar Skjæran blir ny nestleder i partiet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre er ifølge VG positiv til at Bjørnar Skjæran blir ny nestleder i partiet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre har stilt seg positiv til at Bjørnar Skjæran fra Nordland blir ny nestleder i partiet, ifølge VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen får bekreftet fra flere sentrale kilder at Bjørnar Skjæran ligger an til å bli valgt som nestleder på landsmøtet som holdes 4. til 7. april.

En viktig årsak til at et flertall i valgkomiteen skal være åpne til Skjæran som nestleder, er at Gahr Støre er positiv til at han trer inn i partiledelsen, får avisen videre bekreftet.

Også FriFagbevegelse erfarer at Skjæran er den eneste reelle kandidaten til å bli innstilt av valgkomiteen.

Valgkomiteen er ikke ferdig med sitt arbeid, men arbeidet hittil, sammen med Støres støtte, har styrket 52-åringens kandidatur til nestledervervet, skriver VG.

– Jeg har registrert at et samlet Nord-Norge har foreslått meg og synes selvsagt det er hyggelig og en stor tillitserklæring. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Skjæran til FriFagbevegelse.

Skjæran har en lang karriere som Ap-politiker og har sittet i sentralstyret til partiet siden 2013.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som leder valgkomiteen i partiet, ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke Støre ønsker dette.