Meny

Tre menn dømt for grov vold i Stavanger

Tre menn i starten av 20-årene er i Stavanger tingrett dømt til fengsel for å grov vold mot en mann som skyldte en av voldsutøverne penger.

Ifølge dommen som Stavanger Aftenblad siterer, ble fornærmede innlagt på sykehus som følge av 27 skader i både i hode, hals, armer, hender, brystkasse, rygg og bein.

Hendelsen skjedde i oktober 2017 da to biler med totalt sju personer oppsøkte fornærmede. Om alle de sju visste hva målet med turen var, er uvisst. Men retten finner det imidlertid bevist at tre menn på 20, 21 og 22 år utsatte ham for omfattende vold.

I Stavanger tingrett ble de dømt til ett år og ni måneders fengsel for grov kroppsskade, frihetsberøvelse og trusler. De må også betale oppreisning på 120.000 kroner.

I tillegg ble den ene av sjåførene dømt til seks måneders betinget fengsel med en prøvetid på to år for frihetsberøvelse. Årsaken er at fornærmede, etter å ha blitt utsatt for vold, skal ha blitt tvunget inn i bilen hans, hvor han ble utsatt for drapstrusler.

Bakgrunnen for volden skal ifølge retten være at den fornærmede skyldte en av de dømte mennene 7.000 kroner. Etter hendelsen tok en av voldsutøverne bilde av den blodige og forslåtte mannen, og la det ut på sin snapchat-konto med teksten «ikke skyld meg penger».

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært