Drapsdømte Svein Jemtland får likevel ikke treffe sønnene sine

<p>Rettstegning av Janne Jemtlands ektemann som er dømt for drap. Janne Jemtland forsvant etter en fest i Brumunddal 29. desember 2017. Hennes ektemann ble pågrepet og siktet for drap to uker senere. Kvinnen ble funnet død på bunnen av Glomma i Våler i Hedmark. Tegning: Ane Hem / NTB scanpix</p>
Rettstegning av Janne Jemtlands ektemann som er dømt for drap. Janne Jemtland forsvant etter en fest i Brumunddal 29. desember 2017. Hennes ektemann ble pågrepet og siktet for drap to uker senere. Kvinnen ble funnet død på bunnen av Glomma i Våler i Hedmark. Tegning: Ane Hem / NTB scanpix

Det er klart etter en kjennelse fra Eidsivating lagmannsrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten har brukt tre uker på å behandle politiets anke etter kjennelsen i tingretten. Domstolen mener det er grunn til å frykte at Svein Jemtland vil krenke guttenes fred dersom han fritt får kontakte dem, skriver Hamar Arbeiderblad . Også NRK omtaler kjennelsen.

Det åpnes imidlertid for at faren hver måned kan ha telefonkontakt to ganger med hver av de to sønnene. Samtalene kan skje under forutsetning av at de ikke snakker om drapssaken.

Godtok forbud

Ankesaken etter drapet på Janne Jemtland skal behandles i Eidsivating lagmannsrett i juni. Som under tingrettens behandling blir sønnenes forklaring, og da særlig den eldste sønnens forklaring, et av de tyngste bevisene for å dømme Svein Jemtland.

Under rettssaken i tingretten ble faren ilagt forbud mot å kontakte sønnene. Han respekterte forbudet, men ved juletider, etter at rettssaken var ferdig, anket han avgjørelsen inn for retten.

Anket på stedet

Svein Rishovd Jemtland (48) anket på stedet da han i tingretten før jul ble dømt til 18 års fengsel for drapet på sin drøyt ti år yngre kone, en av de strengeste straffene som er idømt for forsettlig drap.

Retten festet absolutt ingen lit til Jemtlands skyldnekt og forklaring om at skuddet som traff Janne Jemtland midt i pannen om natten 30. desember 2017, gikk av ved et uhell.

Svein Jemtland er også dømt til å betale sine to sønner 400.000 kroner hver i oppreisningserstatning. Han ble fradømt arven etter kona og retten til å få utbetalt hennes livsforsikring på 2 millioner kroner.

Bakgrunn: Janne Jemtlands ektemann kan kontakte barna

Personvernpolicy