25 gram kaliumcyanid på avveie etter biltyveri

Politiet etterlyser en Mercedes Sprinter som ble stjålet fra Lørenskog stasjon. Bilen er en 2018-modell med registreringsnummer CV 88344. Lasten inneholder medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid. Foto: Privat / Politiet / NTB scanpix
Politiet etterlyser en Mercedes Sprinter som ble stjålet fra Lørenskog stasjon. Bilen er en 2018-modell med registreringsnummer CV 88344. Lasten inneholder medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid. Foto: Privat / Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var 25 gram kaliumcyanid i varebilen som ble stjålet på Romerike, bekrefter leverandøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leverandøren, legemiddelfirmaet Sigma-Aldrich, bekrefter mengden overfor NRK. Pakningen skulle til Universitetet i Oslo og innholdet brukes i grunnforskning på celler.

– Vi vil gjøre det vi kan for å bidra til at saken blir oppklart så raskt som mulig, sier regionsjef Renee Tunold i Sigma-Aldrich.

Direktør Steinar Madsen i Legemiddelverket sier at det kun må 0,2 gram cyanid til for å ta livet av et menneske. Pakningen med 25 gram inneholder dermed opp til 125 dødelige doser.

– Det kan brukes til å ta livet av mennesker. Det har vært en del giftmord med cyanid opp gjennom årene, sier Madsen.

Varebilen, en Mercedes Sprinter, ble stjålet onsdag kveld ved Lørenskog stasjon. Øst politidistrikt har fremdeles ikke noe spor etter bilen. Heller ingen personer er mistenkt etter tyveriet.

Cyanider og blåsyre er svært giftige stoffer og rammer i løpet av kort tid. Stoffene påvirker cellenes evne til å utnytte oksygen fra blodet, slik at man rammes av en slags indre kvelning.

Personvernpolicy