Meny

Politiet: Siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen klokken 9.14

Anne-Elisabeth Hagen bortført: Dette er saken

Politiet bekrefter at siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen (68) er en telefonsamtale til et familiemedlem.

Det er gått snart elleve uker siden Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Sloraveien på Lørenskog. Siden morgenen 31. oktober har det ikke vært livstegn fra kvinnen, men tilbake i huset lå en skriftlig beskjed fra antatte gjerningspersoner til familien om å betale løsepenger for henne.

Gjerningspersonene truet med å drepe kvinnen hvis politiet ble koblet inn.

Nå bekrefter politiet på Romerike at siste sikre livstegn fra Hagen er en telefonsamtale.

– Slik saken står nå, mener politiet at Anne-Elisabeth Hagen er blitt borte fra hjemmet sitt onsdag 31. oktober i perioden kl. 9.15-13.30. Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem kl. 9.14, sier politiinspektør Tommy Brøske tirsdag morgen.

Drapsetterforsker: – Et forsøk på å legge press på kidnapperne

800 tips

Ektemannen Tom Hagen dro på jobb ca. kl. 9.00 og var tilbake i boligen ved 13.30-tiden.

– Politiet ble varslet en drøy halvtime senere, sier Brøske.

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober. Politiet mener hun ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet opplyser videre at de kriminaltekniske åstedsundersøkelsene ute og inne på eiendommen i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog nå er fullført.

Til nå har politiet mottatt drøyt 800 tips i saken.

– Tipsene omhandler både personer, kjøretøy, mulige skjulesteder og andre observasjoner. Vi har også mottatt konkrete tips på de to personene som er fanget opp av overvåkningskameraene ved Futurumbygget, men disse er foreløpig ikke identifisert, sier Brøske.

Aktuelt: Hagen-familien vil finne løsning, ber kidnapperne ta kontakt

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:

* Politiet mener Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i perioden 9.15-13.30 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – var tilbake i boligen klokken cirka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.

* Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en konstruert valuta som er nær usporbar, ifølge VG.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol har den siste uken gått ut med en offentlig etterlysning.

* Et videoopptak viser tre personer som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. En syklist ble fredag avhørt og sjekket ut av saken. Det kommet tips om de andre personene, men de er ikke identifisert.

– Vil ta tid

Av hensyn til etterforskningen, ønsker ikke politiet å kommentere ytterlige detaljer rundt tipsene.

– Offentliggjøring har ført til at vi har mottatt mange tips, som nå må bearbeides og følges opp. Arbeidet er godt i gang, men dette tar tid. Det vil også ta tid å følge opp noen av disse tipsene.

Hagens ektemann, Tom Hagen (68), har bygd seg en milliardformue først og fremst på krafthandler. Han er omtalt som en av Norges rikeste menn og sto som nummer 172 på Kapitals oversikt over landets rikeste.

Aktuelt: Nabo kritiserer politiet for å ha gått ut med forsvinningssaken for sent

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært