Meny

Hagen-familien vil finne løsning, ber kidnapperne ta kontakt

Video: Dette er saken.

Familien til Anne-Elisabeth Hagen ber kidnapperne ta kontakt på en «bedre og annerledes» måte. De er innstilt på å finne en løsning, ifølge advokaten deres.

– For familien er det én ting som er overordnet alt annet. De ønsker å få Anne-Elisabeth hjem i så god behold som mulig, sa advokat Svein Holden da han ble intervjuet i TV 2-programmet «Åsted Norge» mandag kveld.

Han er bistandsadvokat for familien til den antatt bortførte Anne-Elisabeth Hagen (68), og har også tidligere uttalt at familien er innstilt på å «innlede en prosess for å få henne trygt hjem».

– Derfor ønsker familien å komme i bedre og annerledes kontakt enn det som har vært situasjonen fram til nå. Hvis de får bekreftet at hun er i god behold, er familien beredt på å finne en løsning for å få henne hjem, sa han.

Elleve uker uten livstegn

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:

* Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – varslet politiet samme dag.

* Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.

* Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en konstruert valuta som er nær usporbar, ifølge VG.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.

* Et videoopptak viser tre personer som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. En syklist ble fredag avhørt og sjekket ut av saken. Det kommet tips om de andre personene, men de er ikke identifisert.

Det er gått snart elleve uker siden Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Sloraveien på Lørenskog. Siden morgenen 31. oktober har det ikke vært livstegn fra kvinnen, men tilbake i huset lå en skriftlig beskjed fra antatte gjerningspersoner til familien om å betale løsepenger for henne. Gjerningspersonene truet med å drepe kvinnen hvis politiet ble koblet inn.

Siden har det vært svært begrenset kommunikasjon med gjerningsmennene, ifølge etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt, angivelig fordi gjerningsmennene har valgt en digital kommunikasjonsplattform som egner seg svært dårlig for kommunikasjon.

Bakgrunn : Kvinne har vært borte i ti uker – krav om løsepenger i kryptovaluta

Fortvilelse og maktesløshet

Holden ber nå på vegne av familien gjerningspersonene om å finne en annen måte å kommunisere på, men vil ikke konkretisere hva som ligger i budskapet om å finne en løsning for å få den antatt bortførte kvinnen hjem igjen. Det er med en opplevelse av fortvilelse og maktesløshet at familien ser tilbake på elleve uker uten livstegn fra henne, ifølge advokaten.

– Vi er innstilt på å ha kontakt med dem som har henne for å finne en best mulig løsning, gjentok han.

Hagens ektemann, Tom Hagen (68), har bygd seg en milliardformue først og fremst på krafthandler. Han er omtalt som en av Norges rikeste menn og sto som nummer 172 på Kapitals oversikt over landets rikeste.

Les også: Anne-Elisabeth (68) er sporløst borte - nye detaljer om trusselbrevet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært