Meny

Telefonsamtale skal være siste livstegn i bortføringssaken

Se video: Dette er saken.
En telefonsamtale skal være det siste sikre livstegnet etter Anne-Elisabeth Hagen. Samtalen er sentral i etterforskningen av den antatte bortføringen.

Politiet håper telefonsamtalen kan bidra til å snevre inn tidsvinduet for når 68-åringen forsvant, opplyser VG.

Samtalen fant sted tidlig på dagen 31. oktober, kort tid før politiet mener Hagen ble bortført fra hjemmet sitt i Sloraveien på Fjellhamar.

Ifølge avisen skal hun ha snakket med ett eller flere familiemedlemmer på telefon denne dagen. Det er ikke kjent om det var noen av disse som var den siste til å snakke med henne.

– Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte disse opplysningene. Dette blir å gå rett inn i etterforskningen, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Tidligere politisjef: – Vi spurte oss selv: «Når skal dette skje i Norge?»

Fakta om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen

* Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – varslet politiet samme dag.

* Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det er så langt ikke gitt tegn på at hun er i live, heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.

* Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en konstruert valuta som er nær usporbar, ifølge VG.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt, med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.

(Kilder: Politiet, advokat Svein Holden, Aftenposten, VG, NRK, E24, NTB)

Den savnede er gift med Tom Hagen, en av Norges rikeste personer. Politiet gikk offentlig ut med saken onsdag, etter å ha etterforsket forsvinningen i flere uker. En viktig del av etterforskningen er å kartlegge alle bevegelser rundt ektepar den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Privatetterforsker: – Politiet gamblet ved å vente så lenge

Populært