Ulvemotstander i Høyre til angrep på ledelsen

Også internt i Høyre er det folk som er misfornøyd med regjeringens ulvepolitikk. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Også internt i Høyre er det folk som er misfornøyd med regjeringens ulvepolitikk. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestlederen i Trøndelag Høyre går i et åpent brev ut mot partiets rovdyrpolitikk og sier Høyre vil tape oppslutning i distriktene om partiet ikke snur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Kiær sier det er stor frustrasjon i Distrikts-Høyre over ulvepolitikken partiet fører i regjering, skriver VG.

«Jeg har over lang tid vært klar på hvilke skader dagens rovdyrpolitikk påfører den enkelte næringsutøver, lokalmiljøer og distriktene spesielt. (...) jeg mener Høyre taper og vil tape i distriktene hvis man fortsetter å neglisjere eiendomsrett, enkeltmenneskers levevilkår og distrikt», skriver nestlederen i Trøndelag Høyre i sitt åpne brev til partileder og statsminister Erna Solberg. Han sier han ikke har fått gehør når han har tatt opp saken internt i partiet og i sentralstyret.

Kiær mener regjeringen i realiteten har innført et rovdyrreservat når den bare tillot felling av én flokk i ulvesonen, i stedet for de tre som ble foreslått av rovviltnemndene.

Rovdyrpolitisk talsperson Lene Westgaard-Halle i Høyres stortingsgruppe mener Kiærs kritikk er urimelig.

– På årets første dag ble det skutt to ulv i Trysil. Dette er første gang det er skutt ulv gjennom lisensfelling innenfor ulvesonen. Dette viser at regjeringen følger opp Stortingets vedtak så langt de rettslige rammene tilsier, sier hun.