Over 1.000 nye KrF-medlemmer

Knut Arild Hareide tapte kampen om KrFs, men partiet har vunnet nye medlemmer gjennom en turbulent høst. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Knut Arild Hareide tapte kampen om KrFs, men partiet har vunnet nye medlemmer gjennom en turbulent høst. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrF er i ferd med å avslutte et turbulent år, men parallelt med opprivende indre strid har partiet vokst med drøyt 1.000 medlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På slutten av 2017 hadde KrF 25.949 medlemmer. I dag er tallet 26.994, skriver Klassekampen. Veksten på 1.045 medlemmer innebærer en vekst på 4 prosent. Brorparten av veksten har kommet på slutten av året.

Siden partileder Knut Arild Hareide 28. september anbefalte partiet å gå mot venstre for å søke makt – en kamp han etter hvert satte vervet sitt inn på, men likevel tapte – har partiet opplevd en netto medlemsvekst.

Det var en stor økning – 1.351 flere innmeldinger enn utmeldinger – mellom Hareides tale og det ekstraordinære landsmøtet. Etter møtet 2. november var det flere som gikk ut av partiet enn inn, og KrF opplevde en netto nedgang på 412 medlemmer.

– Vi har fremdeles en høy medlemsmasse og ligger mye høyere enn partier vi kan sammenligne oss med. At trenden med nedgang nå er brutt, viser at vi har potensial for vekst i fremtiden, sier generalsekretær Hilde Frafjord Johnson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden