Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 17. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget behandler justisbudsjettet

En av sakene Stortinget skal behandle mandag, er justisbudsjett for 2019. Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er til stede.

Budsjettet har fått kraftig kritikk, og leder Lene Vågslid (Ap) i justiskomiteen mener grunnbemanningen i politiet kommer til å svekkes og at det blir dårligere rettssikkerhet for folk. Ifølge Arbeiderpartiets kartlegging går flere politidistrikter inn i 2019 med budsjettunderskudd som har opparbeidet seg gjennom 2018.

Bedrageritiltalt møter i retten i Danmark

En norsk kvinne (61) som er tiltalt for 22 bedragerier av særlig grov karakter i Danmark, møter i retten i Lyngby på Nord-Sjælland.

Kvinnen har ifølge dansk påtalemyndighet dratt fra flere overnattingssteder uten å betale. Hun skal også ha lånt penger av flere personer uten å ha evne eller vilje til å betale tilbake. I Sverige har kvinnen fått kallenavnet «Nordens største bedragerske», og i Danmark har hun vært hovedperson i podkasten «Kvinden med den tunge koffert».

May orienterer Parlamentet

Statsminister Theresa May orienterer det britiske Underhuset om det siste EU-toppmøtet, hvor brexit var tema.

May har utsatt avstemningen om utmeldingsavtalen med EU i nasjonalforsamlingen fram til nyåret. Samtidig har det også vært snakk om en ny folkeavstemning, noe May avviser.

EUs fiskeriministre møtes

EUs fiskeriministre møtes for å bestemme fiskekvoter i Atlanterhavet og Nordsjøen.

Møtet skjer uken etter at fiskeriavtalen for 2019 mellom Norge og EU ble inngått.

Comey i ny Kongresshøring

Den tidligere FBI-sjefen James Comey stiller i ny høring i Kongressen.

I forrige kongresshøring, som var lukket, sa Comey at russlandgranskningen i utgangspunktet var rettet mot fire amerikanere, og at president Trump ikke var en av dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden