To siktet for drap etter dødsbrann på Romerike

To personer er siktet for drap etter at en person ble funnet omkommet etter en brann i en bolig på Leirsund ved Skedsmokorset fredag 23. november.
To personer er siktet for drap etter at en person ble funnet omkommet etter en brann i en bolig på Leirsund ved Skedsmokorset fredag 23. november. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix

To menn er siktet for drap etter en brann i en kommunal bolig på Skedsmokorset fredag ettermiddag. En mann i 60-årene døde i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble pågrepet natt til søndag. De to mennene er henholdsvis 32 og 57 år gamle, bekrefter politiet overfor NTB.

– To menn er siktet for brudd på straffelovens paragraf 275, drap, og begge er fengslet på grunn av faren for bevisforspillelse sier politioverbetjent Christian Berge i Øst politidistrikt til NTB.

Han ønsker ikke å si noe om forholdet de to har til avdøde, men opplyser at ingen av dem har adresse der brannen oppsto i et boligområde på Leirsund,

Ingen av de to siktede mennene erkjenner straffskyld, ifølge advokatene Dag Svensson og Gunhild Lærum, som forsvarer de to.

Begge de siktede ble mandag fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett, som etterkom politiets begjæring om fengsling i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøkskontroll.

Berge ønsker foreløpig ikke å kommentere noe rundt dødsårsaken eller årsaken til brannen.

– Det vil bli gjennomført ytterligere tekniske undersøkelser på åstedet i morgen, tirsdag, opplyser Berge til Romerikes Blad.

Brannmannskapene rykket ut til brannen i den kommunale leiligheten like før klokken 16.30 fredag ettermiddag. Allerede etter 25 minutter fikk brannvesenet kontroll over flammene. Samtidig var det klart at en person hadde mistet livet i brannen.

Den omkomne i brannen vil bli obdusert, opplyser politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden