Ni av ti sier nei til abortinnstramming

En ny måling viser bred motstand mot å tukle med abortloven. Bare blant KrFs velgere er det et knapt flertall for å stramme inn paragraf 2c. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
En ny måling viser bred motstand mot å tukle med abortloven. Bare blant KrFs velgere er det et knapt flertall for å stramme inn paragraf 2c. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et overveldende flertall er for å beholde dagens abortlov som den er. Bare 5 prosent vil stramme inn adgangen til abort ved alvorlig sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens 76 prosent sier at de vil la loven stå som den er i dag, mener 11 prosent at muligheten til å ta abort ved alvorlig sykdom bør utvides, viser en undersøkelse Ipsos har utført for Dagbladet.

– Tallenes tale er veldig klar. Det norske folk ønsker ikke å stramme inn abortloven, det er helt tydelig. Beskjeden til Erna Solberg må være klar. La dette ligge, ikke gjennomfør inn stramninger i abortloven, sier stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski.

Solberg får samme signal fra sine egne velgere. Bare 2 prosent av dem vil stramme inn loven, mens 82 prosent vil beholde den som den er. 9 prosent sier de er for en ytterligere liberalisering.

Det lover ikke godt for KrFs ønske om en endring av abortlovens paragraf 2c om muligheten til å ta abort dersom det er påvist alvorlig sykdom hos fosteret. Dersom Høyre skal komme KrF i møte, må partiet altså gå på akkord med sine egne.

Det er for øvrig bare blant KrF-velgerne det er flertall for innstramming, og selv der er flertallet knapt. 52 prosent vil stramme inn, mens 41 prosent ikke vil endre dagens lov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden