Etterfesten til britisk artist i Oslo stanset av politiet

Etter flere timer med bråk og uro rundt konserten og etterfesten til en britisk rapper på Vulkan i Oslo, valgte politiet til slutt å stanse showet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var solgt 650 billetter til Kojo Funds' konsert på Vulkan arena, men i køen før konserten var det flere uten billett som forsøkte å fysisk brøyte seg fram og inn. Politiet ble tilkalt, og de ankom til «amper stemning», sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi bestemte oss for å ha stor tilstedeværelse under konserten. Det var rett og slett nødvendig, sier han.

Etter konserten holdt Funds en etterfest for spesielt inviterte. Siden de fleste konsertgjengerne da forlot Vulkan, valgte politiet å gjøre det samme. Det tok imidlertid ikke lang tid før det kom nye meldinger om bråk.

– Da bestemte vi rett og slett å bare avslutte hele arrangementet. Det er begrenset hvor mye ressurser vi ønsker å bruke på dette når det er mange andre som trenger politihjelp, sier Pedersen.

Politiet i Oslo har måttet rykke ut til flere meldinger om fyll, ordensforstyrrelser, trusler og slagsmål natt til søndag.

– Generelt i natt har det vært veldig mange hendelser. Jeg vet ikke om det er julebordsesongen som har inntruffet, men det er uheldig, sier Pedersen, som tilføyer at det heldigvis ikke er noen som er alvorlig skadd.

Personvernpolicy