Meny

Agder åpnet KrFs skjebnehelg

KrF-leder Knut Arild Hareide kunne puste lettet ut etter fylkeslaget i Agder valgte fem delegater som vil samarbeide med Ap, én av dem først innstilt på å forbli i opposisjon. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Etter flere avstemningsrunder ble det klart at Agder KrF velger 13 borgerlige delegater og fem som vil samarbeide med Ap. Lørdag er den store KrF-dagen.

Først ble det klart at Agder KrF ville sende en delegasjon som gjenspeiler også mindretallets syn til landsmøtet 2. november. Deretter avgjorde fylkesårsmøtet fredag kveld at de sender fire røde, ni blå og fem delegater for å forbli i opposisjon.

Opprinnelig var det tre Ap-tilhengere på opposisjons-lista, men etter flere runder ble de redusert til én. Dermed er fire av dem borgerlig innstilt, hvis ikke forslaget om å forbli i opposisjon får gjennomslag. Likevel er det et bedre resultat enn KrF-leder Knut Arild Hareide turte å håpe på.

Lørdag skal fem av KrFs fylkeslag velge sine utsendinger. Til sammen 52 landsmøtedelegater skal velges på fylkesårsmøter i Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Troms. Superhelgen rundes av med valg av seks delegater fra Nordland søndag.

Da vil 166 delegater (87 prosent) til det ekstraordinære landsmøtet være klare. Det vil likevel trolig ikke være tilstrekkelig for å si noe sikkert om utfallet på Gardermoen neste helg, altså om KrF velger å sondere med Ap og Sp, med den sittende regjeringen eller forbli i opposisjon.

Partilederen selv minner om at ingen blir sendt på landsmøtet med bundet mandat. Han har gitt uttrykk for at det hele ikke vil bli endelig avgjort før i landsmøtesalen fredag – uansett hvor mye det telles både i KrF og i mediene.

(©NTB)

Populært