Meny

Regnet bøttet ned – aller våtest på Eikemo i Hordaland

Det har regnet kraftig på Sørvestlandet og Vestlandet. Her fra eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Odd på Haugesund stadion søndag kveld. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Regnet øste ned på Vestlandet i helgen. Mandag formiddag ble det målt mest nedbør på målestasjonen Eikemo, med nesten 100 millimeter nedbør på ett døgn.

Målestasjonen registrerte 97,7 millimeter nedbør, mens Øvstedal og Røldalsfjellet registrerte 91,8 og 82,6 millimeter. I Rogaland topper Lysebotn nedbørsoversikten, med 85,4 millimeter, mens det falt 81,9 millimeter i Sauda i løpet av 24 timer.

Det ble sendt ut gult farevarsel for både vanskelige kjøreforhold, nedbør og vindkast i store deler av Vestlandet og Sørvestlandet søndag og natt til mandag.

NVE har varslet flomfare for deler av Vestlandet og Sørvestlandet fra mandag kveld til tirsdag morgen. Ifølge NVE ligger varselet på grensen til oransje nivå – det nest høyeste i Hordaland og Rogaland.

Det meste av nedbøren ventes i en sone noe inn fra kysten, med lokalt opp 60 til 80 millimeter i løpet av tolv timer. Helt opp til 1.200-1.400 meter ventes nedbøren å komme som regn. Det ventes ingen flomfare der nedbøren kommer som snø.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Populært