Meny

Turøy-ulykken er henlagt som intet straffbart

13 personer mistet livet da et helikopter styrtet på Turøy i april 2016. Her ble vrakdeler hevet samme dag. Foto: Torstein Bøe / NPK
Statsadvokaten har henlagt etterforskningen av Turøy-ulykken og konkluderer med intet straffbart forhold bevist. 13 personer mistet livet i helikopterstyrten.

Politiet har ventet på rapporten fra Havarikommisjonen, før de selv trakk noen endelig konklusjon på ulykken. Tolv menn og én kvinne omkom da et Super Puma-helikopter styrtet etter at rotoren løsnet ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland 29. april 2016.

Nå har politiet avsluttet etterforskningen, og statsadvokaten har konkludert med å henlegge saken.

– Statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane har den 16. oktober 2018 besluttet å henlegge saken som intet straffbart forhold bevist, skriver politiet i en pressemelding tirsdag.

I juli kom Havarikommisjonen med sin endelige rapport for ulykken. Her ble det rettet sterk kritikk både mot helikopterprodusenten Airbus og Det europeiske flysikkerhetsbyrået (EASA).

– Ingen personer eller foretak har hatt status som mistenkt eller siktet under politiets etterforskning, skriver politiet i sin kunngjøring.

I politiets etterforskning har de avhørt vitner til ulykken, tidligere passasjerer og ansatte i CHC Helikopter Service.

-Selskapets økonomi er også undersøkt med tanke på om økonomi har påvirket service og vedlikehold. Det er ikke funnet noen slik sammenheng, skriver politiet.

Populært