Flere nye boliger solgt i september

Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I september økte nyboligsalget i Norge med 10 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser ferske tall fra Boligprodusentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det samlede nyboligsalget i tredje kvartal økte med 3 prosent målt mot samme kvartal i fjor, men hittil i år ligger salget 6 prosent under fjoråret.

– Vi har en bra måned i september. Det er for tidlig å friskmelde, men vi skal være glad for en trend som viser en bedre utvikling i markedet, sa direktør Per Jæger i Boligprodusentene da han la fram de nye tallene i Oslo tirsdag.

Men så langt i år ligger både salg og igangsetting under nivået i fjor.

– De siste tolv månedene er det solgt 26.569 boliger. Dette er 13 prosent under nivået for et år siden. De siste 12 månedene er det igangsatt 28.280 boliger, 12 prosent under nivået for et år siden, sier Jæger.

Igangsettingen av nye boliger i tredje kvartal var 7 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Igangsettingen fordelt på boligtype hittil i år viser en nedgang på 15 prosent for eneboliger, 25 prosent for småhus og 4 prosent for leiligheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært