Hersleb får krisehjelp etter vold

Siden skolestart har det vært fire masseslagsmål mellom jenter på Hersleb videregående skole i Oslo. Nå griper kommunen inn, og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) kaller saken alvorlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Siden skolestart har det vært fire masseslagsmål mellom jenter på Hersleb videregående skole i Oslo. Nå griper kommunen inn, og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) kaller saken alvorlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En konflikt mellom to jentegjenger ved Hersleb videregående skole i Oslo har eskalert til flere masseslagsmål. Nå får skolen krisehjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden skolestart har det vært fire masseslagsmål mellom jenter på Hersleb videregående skole i Oslo. Skolen sier de aldri har opplevd lignende.

Utdanningsetaten i hovedstaden sender nå helsetjenesten og eget miljøteam for å rydde opp i bråket på skolen som ligger i nærheten av Grønland på Oslos østkant.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sier til NRK at saken er alvorlig.

– Dette er kjempealvorlig. Det er noe som oppstår fra tid til annen. Det skjer veldig mye rundt omkring på skolen våre, og i barne- og ungdomsmiljøene våre, som er alvorlig for dem det gjelder, sier Thorkildsen.

Hun ber skolen reagere klokt på det som har skjedd og sier det viktigste de kan gjøre er å jobbe systematisk for at alle skal føle seg trygge på skolen. Hun sier hun er glad for at konfliktrådet skal mekle.

Ifølge Utdanningsetaten ble det allerede i forrige uke satt inn vektere ved skolen. De var til stede på skolen da slåsskampene skjedde.