Trapper ned søket etter savnet mann i Hjeltefjorden

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet trapper ned strandsøket etter en mann i 50-årene som falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden søndag. Søket til sjøs er avsluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skal ha blitt truffet av en bom i forbindelse med låring av seil, og falt i sjøen på grunn av dette, skrev Vest politidistrikt på Twitter i 19-tiden søndag kveld. Da hadde et omfattende søk til sjøs allerede pågått siden klokken 15.36 søndag ettermiddag.

Klokken 23.15 melder politiet på Twitter at mannen fortsatt ikke er funnet, og at strandsøket blir trappet ned på grunn av nattemørket.

– Men det vil være mannskaper i området gjennom natten. Ny vurdering av søk blir tatt i morgen tidlig, skriver politiet.

Tidligere på kvelden ble søket til sjøs avsluttet på grunn av den dårlige sikten i området.

Ifølge operasjonsleder Per Algrøy har politiet funnet et par sko som etter alt å dømme tilhører den savnede mannen.

– Skoene ble funnet på en holme i Hjeltefjorden mellom Askøy og Litlesotra. Søket har vist at savnede ikke er på den holmen, sier Algrøy til NRK.

Både redningsskøyter, redningshunder, luftambulanse, redningshelikopter, en brannbåt, Kystvakten og Røde Kors har deltatt i søket.

Ifølge avisa at det var to personer om bord i seilbåten, men bare en av dem er savnet. Båten ble lokalisert i nærheten av Anglavika på Litlesotra.