Klart for feiring av kongeparets gullbryllup

Onsdag skal kong Harald og dronning Sonja feire gullbryllupet sitt i Oslo domkirke. Her er kongeparet avbildet i Reine i Lofoten tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Onsdag skal kong Harald og dronning Sonja feire gullbryllupet sitt i Oslo domkirke. Her er kongeparet avbildet i Reine i Lofoten tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Onsdag er det 50 år siden kong Harald og dronning Sonja ga hverandre sitt ja i Oslo domkirke. Onsdag blir det feiring med festgudstjeneste samme sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongeparet vil bli kjørt i en åpen Lincoln Continental fra 1966 fra Slottet langs Karl Johans gate og til Oslo domkirke før gudstjenesten, som starter klokken 15. Bilen er den samme som de ble kjørt i på bryllupsdagen 29. august i 1968.

Noen minutter før kongeparet kjører, vil det kjøre en bilkortesje med kronprinsfamilien, prinsesse Märtha Louise og barna og prinsesse Astrid.

I forkant av gullbryllupet inviterte kongehuset dem som ville delta på festgudstjenesten i domkirken, til å melde sin interesse. Totalt 200 plasser skulle tildeles etter «først til mølla»-prinsippet, men allerede dagen etter hadde over 3.500 mennesker tatt kontakt med kongehuset for å få invitasjon til markeringen.

Statsminister Erna Solberg og flere andre statsråder er blant de øvrige gjestene.

Personvernpolicy