To siktede etter skyting i Oslo løslatt

En av de siktede føres bort av politiet etter skytingen på Sagene i Oslo. Retten mener det er vitneforklaringer som kan trekke i retning av at gjerningspersonene i saken er noen andre enn de to som ble pågrepet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
En av de siktede føres bort av politiet etter skytingen på Sagene i Oslo. Retten mener det er vitneforklaringer som kan trekke i retning av at gjerningspersonene i saken er noen andre enn de to som ble pågrepet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har trukket anken over løslatelsen av de to som ble siktet etter skyteepisoden på åpen gate på Sagene i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Nettavisen opplyser politiadvokat Christer Gangsø i Oslo politidistrikt at mistanken mot de to er svekket.

– Etterforskningen fortsatte gjennom helgen, og det ble søndag ettermiddag besluttet å trekke ankene, sier politiadvokaten.

Forsvarerne til de to siktede varsler at de vil gå videre med sakene.

– Det sier seg selv at vi kommer til å klage dette inn for Statens sivilrettsforvaltning når det kommer en endelig avgjørelse som frikjenner min klient, sier advokat Tom Barth-Hofstad, som representerer den ene 19-åringen.

– Min klient burde aldri blitt fremstilt for varetektsfengsling. Vi er ikke fornøyd med politiets håndtering og kommer til å forfølge denne saken, sier den andre mannens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen.

Klienten hans blir løslatt fra varetekt, men returnerer til fengsel – ettersom han ifølge Nettavisen for tiden soner en fengselsdom.

Skytingen fant sted på Sagene i Oslo torsdag kveld i forrige uke. I fengslingskjennelsene peker Oslo tingrett på at det er sprikende vitneforklaringer og indre motsetninger i saken, og at det kan være tilfeldig at politiet påtraff de to 19-åringene. Retten peker også på at vitneforklaringer kan trekke i retning av andre gjerningspersoner.

Personvernpolicy