Ferjebrann var motorhavari

49 passasjerer er evakuert på grunn av brann i ferja Eid (t.h.) i Lysefjorden i Rogaland. Det er ikke meldt om personskader. Ferja Finnøy (t.v.) kommer til unnsetning. Foto: Rebekka Hagen Andreassen / NTB scanpix
49 passasjerer er evakuert på grunn av brann i ferja Eid (t.h.) i Lysefjorden i Rogaland. Det er ikke meldt om personskader. Ferja Finnøy (t.v.) kommer til unnsetning. Foto: Rebekka Hagen Andreassen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var motorhavari og ikke brann som var årsaken til røykutviklingen og evakueringen av 49 passasjerer fra bilferja Eid i Lysefjorden fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den foreløpige konklusjonen etter at Sjøfartsdirektoratet har startet sine undersøkelser, skriver Fjord1 i en pressemelding tirsdag ettermiddag. I alt 49 passasjerer ble evakuert til båter i området og skipet sendte ut mayday-melding på grunn av det som ble antatt å være en brann i ferja Eid i Lysefjorden i Rogaland ved 20-tiden fredag kveld.

Én av mannskapet på fem måtte sjekkes av helsepersonell etter å ha pustet inn røyk.

I ettertid sier driftsdirektør Andrè Høyset at han er glad evakueringen gikk fint.

– Foreløpige funn viser at skadeomfanget er avgrenset. I samarbeid med våre leverandører kommer Fjord1 til å bruke tiden framover til konkludere rundt årsaken og sammenhengen til hendelsen, sier Høyset.

Eid eies av Fjord1, ble bygd i 1978, er 65 meter lang og har en kapasitet på 146 personer og 50 personbiler.