Stavangers ordfører tar ikke gjenvalg

Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø (H) stiller ikke til gjenvalg neste høst og gir seg dermed som ordfører. Her under en Eliteserien-kamp på Viking stadion.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø (H) stiller ikke til gjenvalg neste høst og gir seg dermed som ordfører. Her under en Eliteserien-kamp på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) kunngjorde torsdag at hun ikke vil stille til gjenvalg ved kommunevalget neste høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sagen Helgø har vært ordfører siden 2011, men kunngjorde på en pressekonferanse torsdag at hun ikke kommer til å stille til gjenvalg ved neste års kommunevalg.

Til tross for oppfordring fra familien om å gå for fire nye år, ønsker Høyre-ordføreren nå å prøve seg i andre deler av yrkeslivet.

– Å være ordfører er et privilegium. Det er en sjelden, interessant og utfordrende jobb. Jeg trives godt i rollen som ordfører. Møtet med mennesker er noe av det jeg setter aller mest pris på, sier Sagen Helgø.