Ap i Trøndelag kritisk til Sps vurdering av sidebytte

Sp-nestleder Ola Borten Moe sa fredag at det viktigste for Senterpartiet i Trøndelag er å få fylkesordføreren, ikke hvem de samarbeider med. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Sp-nestleder Ola Borten Moe sa fredag at det viktigste for Senterpartiet i Trøndelag er å få fylkesordføreren, ikke hvem de samarbeider med. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet i Trøndelag anklager Senterpartiet for å ofre politikk for posisjoner når de vurderer samarbeid med høyresiden i fylket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg merker meg at Ola Borten Moe er villig til å ofre politikken for posisjoner, sier fungerende fylkesleder Per Olav Hopsø til Klassekampen.

Han reagerer på Sp-nestleder Ola Borten Moes uttalelse til avisen fredag:

– Det viktigste for Senterpartiet i Trøndelag er å få fylkesordføreren, ikke hvem de samarbeider med, sa Moe, og la til at Sp vurderer samarbeid med høyresiden for å oppnå posisjoner og makt.

I nye Trøndelag fylkesting styrer Sp og Ap sammen med KrF, SV og Miljøpartiet De Grønne. Her er det Aps Tore O. Sandvik som er fylkesordfører.

Hopsø sier de er bekymret over signalene Sp nå sender og vektlegger at Ap ønsker å fortsette samarbeidet med partiet fram mot valget.

– Vi har samarbeidet helt siden det rødgrønne prosjektet. Vi må̊ finne tilbake til hva som gjorde at vi fikk til det. Vi må få til en politikk til det beste for Trøndelag, og som gjør oss i stand til å ta regjeringsmakta i 2021.

Hopsø er imidlertid ikke åpen for å gi Sp det de ønsker. Han sier valgresultatet vil avgjøre hvem som får fylkesordføreren.

– Vi jobber for å gjøre gode valg og beholde de posisjonene vi har. Vi har ingen fylkesordfører å gi bort.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært