Avslutter søk etter savnet 23-åring i Vesterålen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Nordland avsluttet onsdag søket etter den savnede Truls Henrik Johansen, som er antatt omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søket har pågått i Øksnes siden han forsvant på sjøen den 15. juni.

– Det er betydelige ressurser som har blitt brukt i søket, deriblant dykkere, likhunder og ulike sensorer for søk under vann. Det er også gjort en betydelig innsats av frivillige mannskaper, sier politisjef Per Erik Kalland Hagen i Lofoten og Vesterålen.

23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes i Vesterålen ble meldt savnet 15. juni. En 35 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap i saken, mens to andre – en 27-åring og en 38-åring – er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Søket har foregått i et stort geografisk område. Den siste tiden har politiet konsentrert arbeidet i det området hvor likhunder har markert, men uten å gjøre funn.

– Etter en grundig vurdering avsluttes i dag det aktive søkearbeidet og man går over i en overvåkingsfase. Det vil si at vi vil følge med på land og i havoverflaten, men det vil ikke foregå letearbeid med den systematikk og intensitet som har vært i de snart seks ukene som har gått, sier Kalland Hagen.

– Saken etterforskes fortsatt med full styrke, og siktelsene til de tre som er siktet i saken, opprettholdes, sier påtaleleder Steffen Ravnåsen hos politiet i Lofoten og Vesterålen.