Tap på 146 millioner for Voss-vann

Voss hadde håpet at kinesisk eierskap skulle skape vekst etter eierskifte i fjor, men selskapet tapte 146 millioner kroner. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Voss hadde håpet at kinesisk eierskap skulle skape vekst etter eierskifte i fjor, men selskapet tapte 146 millioner kroner. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Selskapet bak flaskevannet Voss går på nok en smell og tapte i fjor 146 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor uttalte Rune Fløgstad i Voss of Norway, som produserer luksusvannet, at selskapet var inne i en lønnsom fase. Men resultatet før skatt viser at selskapet i fjor tapte 146 millioner kroner etter dagens kronekurs. Det skriver Finansavisen.

Selskapet rapporterer regnskapstall i amerikanske dollar.

Tallene viser også at 20 prosent av VossŽ omsetninger forsvant i fjor. I tillegg har årsresultatet falt med nesten 100 millioner kroner.

Stortapet kommer ett år etter at det kinesiske selskapet Reignwood Europe Holdings kjøpte 59 prosent av aksjene for nesten 1 milliard kroner.

Fløgstad sa den gang at Voss håpet at eierskiftet ville medføre en raskere ekspasjon i det kinesiske markedet, noe som ser ut til å ha uteblitt.

Voss of Norway markedsfører seg som artesisk vann, og flaskene selges i nesten 50 land.

Fløgstad ønsket ikke å kommentere saken overfor Finansavisen og henviste til VOSS NYC. Det lyktes ikke avisa å komme i kontakt med dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden