NRKs «Sommeråpent» koster over 20 millioner

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK-satsingen «Monsen minutt for minutt», med tilhørende kveldssendinger av «Sommeråpent», koster 20,3 millioner kroner. Riktig pengebruk, mener NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Summen inkluderer blant annet lønn og tillegg for rundt 50 NRK-ansatte i fire uker, samt reisekostnader, mat, losji, fjellutstyr og fakturering av leverandører, skriver Dagbladet , som har fått innsyn i NRKs budsjett.

Totalt går omkring 7 millioner med til lønn.

– Vi har regnet på det, og pris per sendte minutt er 2.800 kroner. Sammenligner man med en vanlig tv-dokumentar, som er en tommelfingerregelen i TV-bransjen, koster det 500.000 kroner for en halvtime. Våre sommersendinger koster 84 000 kroner hver halvtime, sier programsjef for «Sommeråpent» og «Monsen minutt for minutt» Rune Møklebust til avisen.

I NRKs sommersatsing besøker Lars Monsen og et celebert utvalg gjester Hardangervidda, Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms.

Programsjefen mener pengebruken er riktig fordi NRK «forteller historien om landet vårt ved å vise fram de mange fantastiske områdene som finnes i Norge».

– I en privatøkonomi er dette kanskje store summer, men for fire uker med masse bra innhold, er ikke dette mye, sier han.