Meny

Flere tror planet er nødrakett

Amatørastronom Bjørn Sørheim er derimot ganske sikker på at det er Mars folk har sett.
Hovedredningssentralen (HRS) har de siste dagene fått mange henvendelser om en mulig nødrakett. Det rødlige lyset kommer imidlertid fra en planet. 

– Når planetene er lave, blir de veldig sterke i fargen og kan ligne en nødrakett. Bare i kveld har vi hatt to innringere, forteller vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved HRS til NTB.

De siste par ukene har henvendelsene vært mange. Sunde kaller det «et årlig fenomen» og mener det er Saturn folk forveksler med nødraketter.

Amatørastronom Bjørn Sørheim er derimot ganske sikker på at det er Mars folk har sett.

– Det er svært lite sannsynlig at det er Saturn. Det er nok heller Mars eller Jupiter, men mest sannsynlig Mars, sier han til NTB. Begge disse planetene befinner seg lavt på himmelen i disse dager.

HRS er uansett takknemlig for at så mange velger å ringe.

– Vi er veldig glade for at de som er bekymret, velger å ringe. I de fleste tilfellene får vi pratet litt med innringer, og da får vi raskt konkludert med at det er en planet. Er vi i tvil, sjekker vi det ut, sier Sunde.

Folk kan ha forvekslet Mars med en nødrakett, mener amatørastronom Bjørn Sørheim. Mars til høyre, jorda i midten og Venus til venstre. Foto: ESA / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix
Populært