Meny

Dette skjer i dag

Foto: Markus Schreiber/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 11. juli.

Tidligere Sp-leder bisettes

Johan J. Jakobsen, eller bare JJJ, som han ofte ble omtalt som, bisettes klokken 11.30 i Haslum krematorium.

Jakobsen spilte en avgjørende rolle for å få Senterpartiet inn i regjering på 1980-tallet, og Marit Arnstad holder tale på vegne av partiet. Kommunalminister Monica Mæland vil også være til stede som representant for regjeringen. Hun skal holde et minneord.

NATO-toppmøte

NATO arrangerer toppmøte ved sitt nye hovedkvarter i Brussel. Stats- og regjeringssjefene fra samtlige 29 medlemsland deltar på møtet som ledes av generalsekretær Jens Stoltenberg. Han har uttalt at han venter «robuste» diskusjoner, men at uenighet er normalt mellom venner og allierte.

Statsminister Erna Solberg (H), utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) deltar fra Norge.

Klimamøte i Brussel

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) er i Brussel for å delta på møter om klima og plast. I morgentimene holder EU møte om strategi for utslippsreduksjoner og Elvestuen holder innlegg om erfaringer med lavutslipps-politikk.

Norge og EU startet i juni formelle forhandlinger om norsk deltakelse i EUs klimaplan for årene fram mot 2030.

Domsavsigelse i tysk drapssak

Etter fem år faller dommen i rettssaken mot Beate Zschäpe og fire andre som er tiltalt for rasistisk motiverte drap på ti personer. Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om fengsel på livstid for Zschäpe, som antas å være det eneste gjenlevende medlemmet i nynazistgruppen NSU (Nasjonalsosialistisk undergrunn).

Påtalemyndigheten mener gruppen står bak drap på åtte tyrkere, en greker og en tysk politikvinne.

Semifinale i fotball-VM

Det har ikke vært mye å juble for på balløya siden England ble verdensmester på hjemmebane i 1966. Nedturene har vært mange, men nå herjer VM-feberen for alvor blant alle som elsker «Three Lions».

Klokken 20 møte britene Kroatia til semifinale i Russland. Går de videre, møter de Frankrike til VM-finale i Moskva søndag.

(©NTB)

Populært