Oslo-mann tiltalt for grove overgrep mot egne barn

Mannen i 40-årene må møte i retten, tiltalt for overgrep.
Mannen i 40-årene må møte i retten, tiltalt for overgrep. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 40 år gammel mann fra Oslo er tiltalt for gjentatte seksuell overgrep mot sin sønn og stedatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er også tiltalt for omfattende produksjon og lagring av bilder og videoer av seksuelle overgrep mot barn.

Oslo statsadvokatembeter tar forbehold om å nedlegge påstand om forvaring av mannen. De to alvorligste postene i tiltalen er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten.

I tiltalen fremgår det at overgrepene mot den ni år gamle sønnen pågikk fra sommeren 2013 til februar 2015, fra gutten var fire år til han var fem år.

Stedatteren, som i dag er 20 år gammel, ble ifølge tiltalen utsatt for et overgrep en gang i perioden 2007–2008. Da var hun i ni-tiårsalderen.

I tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Peter Andre Johansen, fremgår det at mannen i februar 2015 var i besittelse av 7.000 bilder og 16 videoer som viser seksuelle overgrep mot barn eller seksualisert fremstilling av dem.

I tillegg skal han ha beskrevet overgrepene han hadde utført mot sine egne barn i en rekke chattekanaler på nettet, samt delt seksualiserte bilder av sønnen med flere likesinnede.

Det er satt av tre dager til saken som starter i Oslo tingrett 17. september. Retten administreres av tingrettsdommer Lise Bogen Behrens. Mannen forsvares av advokat Kirsten Birgitte Sigmond, mens Ole Edward Hagen er bistandsadvokat.