DN: Misfornøyde hoteller forlater NHO reiseliv

Fra v. direktør for arbeidsliv NHO Nina Melsom, direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri og administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fra v. direktør for arbeidsliv NHO Nina Melsom, direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri og administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti historiske og familieeide hoteller har valgt å forlate NHO reiseliv til fordel for Norsk Industri på grunn av misnøye, ifølge Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg opplever at NHO Reiseliv synes dette er skikkelig trist, men jeg vil tro at det som måtte være av «bad feelings» vil gå seg til etter hvert, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Industri, Finn Langeland, til DN.

Hotel Ullensvang i Hordaland er blant hotellene som har forlatt NHO Reiseliv etter mange års medlemskap.

– Vi trenger en politikk som sikrer driftsøkonomi også for de familieeide hotellene og vi oppfatter Norsk Industri som den mest proaktive landsforeningen i NHO-familien. Historien har vel også vist at nettopp Norsk Industri har vært flinkest til å oppnå resultater for medlemmene, sier Barbara Zanoni Utne ved hotellet. Hun ønsker ikke å kritisere landsforeningen.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, bekrefter at et begrenset antall historiske hoteller har varslet overgang.

– Men langt de fleste blir værende i NHO Reiseliv.

– NHO Reiseliv styrer tariffavtalene og er det politiske talerøret for reiseliv i NHO. Overgang til andre landsforeninger betyr derfor mindre innflytelse på tariffavtaler og reiselivspolitikk, sier hun.