Støttegruppen om Breivik-avslag: – Dette må være punktum

Leder for nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene Lisbeth Kristine Røyneland håper samfunnet slipper å høre mer fra Anders Behring Breivik etter avslaget i Strasbourg.
Leder for nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene Lisbeth Kristine Røyneland håper samfunnet slipper å høre mer fra Anders Behring Breivik etter avslaget i Strasbourg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Leder av Støttegruppen etter 22. juli, Lisbeth Røyneland, sier hun håper samfunnet slipper å høre mer fra Anders Behring Breivik etter Strasbourg-avslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg avviste torsdag Fjotolf Hansens, tidligere kjent som Anders Behring Breivik, klagesak mot den norske stat, der han framholder at soningsforholdene han er underlagt, bryter med menneskerettighetene.

Breivik soner en forvaringsstraff på 21 år etter terrorangrepene mot Utøya og regjeringskvartalet 22. juli 2011, der 77 mennesker ble drep. Han har sittet i isolasjon fra andre fanger under hele soningstiden.

– Det er en lettelse at saken er avvist, og det er verdt å merke seg at den er så tvert avvist. Det betyr at saken aldri skulle ha vært reist i utgangspunktet, sier leder i Støttegruppen, Lisbeth Røyneland, til NTB.

– Denne saken har kostet mye fortvilelse og uro blant de berørte, og også mye penger for samfunnet, understreker Røyneland.

Hun håper nå Breivik avstår fra å forsøke seg på nye rettsrunder om soningsforholdene.

– Dette må være et punktum. Vi må nå få slippe å høre mer fra den mannen, sier Røyneland.

Bakgrunn: Breiviks klagesak avvist i Strasbourg

Personvernpolicy