Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 21. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykter dårligere helseomsorg på bygda

Helsedirektoratet frykter at eldre boende i innlandet og i Nord-Norge vil få en dårligere fremtid enn gamle som bor i byene.

Årsaken er at ungdommen flytter fra bygda, og at det dermed blir færre igjen til å ta seg av de eldre. Det kommer fram i rapporten « Omsorg2020 » laget av Helsedirektoratet og Husbanken for Helse- og omsorgsdepartementet.

Overfalt og ranet i Bergen

En mann i 50-årene ble natt til torsdag overfalt og ranet av to ukjente menn i Bergen.

– Mannen ble slått ned i et boligområde bak Åsane senter. Et vitne som så det hele, kontaktet politiet, sa operasjonsleder ved Vest politidistrikt Tatjana Knappen til VG.

Cannabis-salg i Canada i oktober

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at fritt kjøp og salg av marihuana vil bli legalisert over hele landet 17. oktober.

Trudeau sier til nasjonalforsamlingen at han er forpliktet til å beskytte Canadas unge og håper at den nye loven vil sørge for at kriminelle ikke tjener på å selge marihuana.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pelosi lite imponert over Trump

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier Donald Trumps direktiv for migrantbarna erstatter kun «en form for barnemishandling med en annen». Pelosi viser til at det nå legges til rette for at familier stenges inne på ubestemt tid under «fengselslignende forhold».

Etter massiv kritikk har Trump gitt ordre om at ulovlige innvandrere ikke lenger skal fratas barna sine ved grensa til USA.

– Grensekontroll inn i NAFTA-avtalen

President Donald Trump sier han vil kreve at Mexico hindrer innvandrere å nå USAs grense i reforhandlingene i NAFTA-avtalen.

– Mexico stopper ikke folk. Vel, vi kommer ikke til å finne oss i det, og jeg kommer til å gjøre det en del av NAFTA at de må det, sa Trump.