Mann dømt for uaktsomt drap etter båtulykke i Ålesund

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann i 40-årene er dømt til 75 dagers ubetinget fengsel for uaktsomt drap etter en båtulykke i fjorden utenfor Ålesund høsten 2017, skriver Sunnmørsposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 40-årene førte en fritidsbåt og hadde to passasjerer om bord da den kolliderte med Tyskholmen rett utenfor Ålesund 22. oktober i fjor. Ronny Røbekk, som var en av passasjerene, ble kastet ut av båten og funnet død i sjøen morgenen etter. Den andre passasjeren overlevde ulykken.

I Sunnmøre tingrett ga båtføreren en uforbeholden tilståelse, skriver Sunnmørsposten. Ifølge tiltalen kjørte tiltalte båten i for høy hastighet etter forholdene og uten å være tilstrekkelig oppmerksom. Det ble også vurdert som skjerpende for straffen at siktede er skipsfører av yrke, med god kjennskap til aktsomhetsregler ved føring av båt.

Samtidig mener retten det bør gis et fradrag i straffen for mannens tilståelse på opp mot 40 prosent. Tiltalte ble dermed dømt til ubetinget fengsel i 75 dager, i tillegg til 125.000 kroner til hver av de tre etterlatte.

De tre var på vei fra Vegsund til Ålesund da ulykken skjedde ved midnatt. Det ble ikke satt i gang noen redningsaksjon før morgenen etter, noe politiet har tatt kritikk for. Spesialenheten for politisaker har imidlertid henlagt etterforskningen av politiet som intet straffbart forhold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden