Meny

Norwegian frykter motortrøbbel i sommer

Rolls-Royce-motoren til et av Norwegians Boeing 787–9 Dreamliner-fly. Rolls-Royce meldte mandag om at et problem med motorene så ut til å bre om seg, noe som har ført at fly settes på bakken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flyselskapet Norwegian frykter nok en sommer med motortrøbbel på de største flyene.

I en uttalelse mandag gir Norwegian uttrykk for at selskapet er godt forberedt til årets sommertrafikk. Likevel er det bekymringer knyttet til motorene på de elleve nye Boeing 787 Dreamlinere som skal leveres.

Flyene er utstyrt med Rolls-Royce-motorer, og produsenten av disse sa tidligere mandag at det er oppdaget et problem knyttet til kompressoren i jetmotoren Trent 1000 til flere fly, og at dette problemer nå ser ut til å spre seg til flere fly.

– Som vi tidligere har signalisert ser sommertrafikken ut til å gå bra, men vi har bekymringer knyttet til Dreamlinerne våre, sier pressetalsmann Lasse Sandaker-Nielsen til Reuters.

Han legger til at Norwegian har tatt høyde for at disse flyene kan bli satt på bakken og har av den grunn leid tilleggskapasitet.

I fjor sommer hadde flyselskapet store problemer med Dreamlinerne. Kanselleringer og forsinkelser kostet dem flere titall millioner dollar.

- Det er ikke en ideell situasjon, og vi kan ikke betale for en tjeneste vi ikke får levert, sier Sandaker-Nielsen om motorproblemene.

Les også: Norwegian bekrefter interesse fra flere hold

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært