Meny

Leiemorderen «Popeye» pågrepet igjen i Colombia

Jhon Jairo Velasquez, en tidligere leiemorder i kartellet til den avdøde narkobaronen Pablo Escobar, er pågrepet av colombianske myndigheter.

Den 56-årige leiemorderen, mest kjent under kallenavnet «Popeye», ble løslatt fra fengsel i 2014 etter å ha sonet i 23 år.

Fredag ble han pågrepet igjen, mistenkt for å drive med utpressing, ifølge påtalemyndigheten i Colombia.

Tidligere har colombianske myndigheter uttalt at Velasquez var under etterforskning for trusler via sin Twitter-konto mot Gustavo Petro, en av kandidatene i søndagens presidentvalg. Selv hevdet «Popeye» at Twitter-kontoen hans hadde blitt hacket.

Velasquez har tidligere innrømmet å ha drept 300 mennesker i Colombia, samt organisert over 3.000 andre drap. Han var med i Medellin-kartellet, som herjet i Colombia på 1970- og 80-tallet, og beskrives som en av Escobars mest sentrale «Sicarios», eller leiemordere.

Da han ble løslatt i 2014 var forklaringen at han samarbeidet med myndighetene i forbindelse med etterforskningen av drapet på tidligere presidentkandidat Luis Carlos Galan i 1989. Han vitnet mot tidligere justisminister Alberto Santofimio, som er dømt for å ha bestilt drapet.

Santofimio var en Galans rivaler i kampen om presidentvervet.

Siden han ble løslatt har «Popeye» gjort seg bemerket på YouTube, der han ofte gir uttrykk for sine konservative politiske synspunkter.

Populært